Hollanda'da 25 Ocak'ta açılması planlanan ilkokul ve kreşlerin, Salgın Yönetim Ekibi'nin tavsiyesi üzerine 9 Şubat'a kadar kapalı kalmaya devam edeceği açıklandı.

Hollanda'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Mark Rutte, koronavirüsün mutasyon geçirmiş İngiliz varyantının yayılımına göre ilkokulların ve kreşlerin 25 Ocak'tan itibaren açılabileceğini açıklamıştı. Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'in aktardığı habere göre, Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'nin tavsiyesi üzerine ilkokulların ve kreşlerin 9 Şubat'a kadar kapalı kalmaya devam edeceği belirtildi.

Hollanda'nın Rotterdam kenti yakınlarındaki Bergschenhoek kasabasında bir ilkokulda görülen salgının ardından OMT'nin yaptığı araştırmalarda, çocukların İngiliz mutasyonu ile enfekte olduklarında çoğu virüs belirtilerini göstermedikleri ortaya çıktı. Bunun üzerine OMT'nin ilkokulların ve kreşlerin virüs yayılımı açısından 9 Şubat'a kadar kapalı kalması tavsiyesini hükümete ilettiği belirtildi.

Salgın Yönetim Ekibi OMT'nin tavsiyelerinin yarın Başbakanlık Ofisi Casthuis'te kabine üyeleri tarafından görüşüleceği açıklandı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU