Hollanda Başbakanı Mark Rutte geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den sokağa çıkma yasağı ile ilgili acil tavsiye istediğini açıklamıştı.

Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'in hükümete yakın kaynaklardan aktardığı habere göre, bugün öğleden sonra Casthuis'deki Başbakanlık Ofisi'nde bir araya gelen Başbakan Rutte ve koronavirüs krizini yöneten ilgili bakanlar OMT'den gelen sokağa çıkma yasağı tavsiyesini görüştüler.

Hollanda'da hükümetin yarın sabah saatlerinde koalisyon üyeleri ile sokağa çıkma yasağını görüşmesi bekleniyor. Daha sonra 25 bölgeden oluşan güvenlik bölgelerinin belediye başkanları ile görüşecek olan hükümet,  en son kararı parlamentoya getirerek sokağa çıkma yasağını onaylatmaya çalışacak.

Hollanda'da parlamento üyeleri bu hafta sokağa çıkma yasağına sıcak bakmadıklarını ve vatandaşların özgürlüklerini çok fazla etkileyeceğini dile getirmişlerdi.

Hollanda'da alınması muhtemel olan sokağa çıkma yasağının akşam 20:00 ile 04:00 saatleri arasında uygulanacağı belirtildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU