Hollanda Seyahat Acentaları Birliği (ANVR) Başkanı Frank Oostdam, tur operatörü ve havayolu şirketlerinin hızlı Covid-19 tanı testi konusunda bahar aylarına hazırlık yaptığını söyledi. Kısa sürede sonuç alınan hızlı Covid-19 tanı testlerine tatil için gidilen ülkelerin izin vermesini istediklerini ifade eden Oostdam, şikayeti olmayan yolculara uçuştan hemen önce uygulanacak hızlı tanı testleri sayesinde, havayolu taşımacılığının daha güvenli hale geleceğini belirtti.

Pahalı  ve aynı zamanda süreye ihtiyaç duyan PCR testi yerine, hızlı Covid-19 tanı testleri 15 dakikada hızlı sonuç verirken, piyasa fiyatının şu anda 65 - 70 Euro aralığında olduğu bilgisi verildi. Test fiyatlarının yaşanan talep patlamasıyla giderek düşeceği tahmin ediliyor. 

Koronavirüs aşılarının ilk etapta herkese ulaşamayacağı için, tur operatörleri bahar aylarında hızlı tanı testleri sayesinde hava taşımacılığının yeniden normalleşebileceğini  düşünüyor. ANVR, güvenli olduğu kanıtlanmış hızlı tanı testleri konusunda Hükümet ile görüşmelerde bulunurken, uygulanan seyahat kısıtlamalarının ve yasakların bu şekilde güvenle aşılabileceğini belirtiyorlar. 

Negatif test sonucunu göstermeyen veya test olmak istemeyen yolcuların, uçağa alınmayacakları da yapılacak plan dahilinde uygulanabileceği düşünülüyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU