Hollanda'da yoğun bakım ünitelerinin sınıra yaklaşmasının ardından Sağlık Hizmetleri ve Spor Bakanı Tamara Van Ark, hastanelerin acil durumlar için az sayıda ayırmış olduğu yoğun bakım yatağını boş tutmalarına son vermelerini istiyor. Her yatağa ihtiyaç duyulduğunu belirten Bakan Van Ark, ''Boş bırakılan yataklar bir araya eklendiğinde, yoğunluğa uyum sağlamak için ihtiyaç duyduğumuz alanı bize verecektir'' açıklamasında bulundu. 

Bakan Van Ark, hastanelerdeki kalabalıktan endişe duyduğunu belirtirken, yaşanan yoğunluğun önemli operasyonların bazen iptal edilebileceği anlamına geldiğini ifade etti. Hollanda Sağlık Kurumu (NZa) bugün, korona baskısı ve personel sıkıntısı nedeniyle düzinelerce hastanenin acil operasyonları iptal etmek zorunda kaldığını bildirirken, hangi hastanelerin buna dahil olduğunu belli etmemişti.

Hollanda Kamu Televizyonu NOS yapmış olduğu açıklamada, Hollanda'nın her yerindeki hastanelerle temas halinde olduklarını belirtirken, hastanelerin hiçbirinin NZa'nın bulgularını doğrulamadıklarını kaydetti. Hastanelere göre, kritik bir şekilde planlanabilen ameliyatların altı hafta içinde yapılabildiğini belirten NOS, hastanelerin çoğunun personel yetersizliği nedeniyle bunun giderek zorlaştığını kabul ettiklerini açıkladı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU