Hollanda'da günlük kovid-19 vaka sayısı artmaya devam ediyor. RIVM, ülke genelinde son 24 saatte 10 bin 492 kişide daha yeni vaka tespit edildiğini açıkladı.

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan son açıklamaya göre; son 24 saat içinde 10 bin 492 kişiye korona tanısı kondu.

Açıklamada; pozitif test sayılarında da artış olduğu, son bir hafta içinde ortalama 8 bin 400 kişinin test sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.

Elde edilen bilgilere göre; korona vakaları özellikle gençler arasında artıyor. Aynı zamanda, altmışlı ve yetmişli yaşlarda olanlar da dahil olmak üzere, daha büyük yaş grupları arasındaki enfeksiyon sayısı da artmaya başladı.

Hasta Dağılımı Ulusal Koordinasyon Merkezi (Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding - (LCPS) açıklamasına  göre, hastaneye yatan hasta sayılarında da artma yaşanıyor. Şu anda ülke genelindeki hastanelerde yatan koronalı  hasta sayısı 212 kişi, bu hastaların 74'ü yoğun bakımda.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU