Hollanda’da koronavirüs salgınında günlük vaka sayısında rekor kırmaya devam ediyor. Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde son 24 saatte 4 bin 581 Covid-19 vaka sayısı tespit edildiği, toplam vaka sayısının 140 bin 471’e ulaştığı bildirildi.

Toplam 987 kişinin hastanede tedavi edildiği, 177 kişinin de yoğun bakımda olduğu ifade edildi. Ülkede son 24 saatte koronavirüsünden 7 kişinin hayatını kaybettiği, toplam ölü sayısının 6 bin 461’e yükseldiği aktarıldı.

Verileri değerlendiren Ulusal Hasta Yerleştirme Koordinasyon Merkezi müdürü Ernst Kuipers, "acilen yeni tedbirler alınması gerektiğini, aksi halde normal hastaların bakım ve tedavilerinin riske gireceği bir yoğunluğun ülkeyi beklediğini" açıkladı. 

Koronavirüs vaka sayısında Rotterdam 397 vaka sayısı ile ilk sırada yer alırken onu Amsterdam 347, Den Haag 268 ve Utrecht 107 kişi ile takip etti.

Hollanda'da koronovirüs vakasının açıklanandan daha yüksek olduğu belirten RIVM, sadece test edilmiş sayıları belirttiği, fakat herkesin test edilmediği ifade edildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU