Hollanda'da göçmenler, muhafazakar Hristiyanlar ve düşük eğitimli gruplar arasında koronavirüs aşısı yaptırmak istemeyenlerin oranının oldukça yüksek olduğu belirlendi. Bu kesimleri ikna etmek için kampanya düzenlenecek.

Hollanda'da aşılama oranı yüzde 90'larda olsa da aile hekimlerine göre, büyük kentlerde özellikle göçmenler ile düşük eğitim ve gelir gruplarının yaşadığı semtlerde aşı olanların oranı yüzde 30 civarında.

De Telegraaf gazetesine göre, yoksul semtlerde halkın devlete duyduğu güven düşük. Buralardaki insanlara yeterince ulaşılamıyor. Bu kişiler daha çok sosyal medyadan ya da çevrelerindeki kişilerden duydukları aşı karşıtı görüşlere itibar ediyor.

Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, "Bazıları, etraflarındaki kişilerin sözlerine daha çok güveniyor. Örneğin Fas kökenli gençler, ebeveynlerine aşı yaptırmamalarını söylüyor. Bunu kırmaya çalışıyoruz" dedi.

Katı Hristiyan cemaatlerin yaşadığı kent ve kasabalarda da aşı olanların oranı bir hayli düşük. Koyu dindar kesim, sadece Covid değil, diğer tüm aşılara karşı geleneksel olarak mesafeli.

Gençler de mesafeli

Yine 25-39 yaş aralığındaki genç yetişkinler arasında da koronavirüs aşılarına karşı mesafeli yaklaşanların sayısı, diğer yaş gruplarına göre oldukça yüksek.

Aşı karşıtlığının yoğun olduğu bölgelerde, halk sağlığı ekipleri bagajında aşı yüklü araçlarla gelerek, insanları ikna etmeye çalışıyor. Buralardaki önde gelen kişilerden de destek alan sağlık çalışanları, ikna ettikleri kişileri aşılıyorlar.

Ancak bunun yeterli olmadığını düşünen hükümet, ulusal çaptaki ünlüleri de aşı karşıtlarını ikna etmek için kullanmak istiyor. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın