Hollanda'da Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD)'nin Kovid-19 testleri için kullandığı sistemden kişişel verilerin çalınması ve satılması soruşturmasında polisin bugüne kadar beş kişiyi gözaltına aldığı bilgisi paylaşıldı. 

İhbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ilk olarak 23 Ocak'ta Heiloo kasabasından 22 yaşında bir zanlının gözaltına alınmasının ardından, Alblasserdam şehrinden 23 yaşında bir zanlı daha tutuklanmıştı. 

Hollanda Polis Teşkilatı'nın yapmış olduğu açıklamada gözaltıların devam ettiği bilgisi verilirken, 2 Şubat'ta Amstelveen şehrinden 25 yaşında bir zanlı, 3 Şubat'ta Heiloo kasabasından 22 yaşında bir zanlı ve son olarak dün Rotterdam şehrinden 21 yaşındaki bir zanlının daha gözaltına alındığı kaydedildi. 

Toplam gözaltı sayısı beşe çıkarken, soruşturmanın çok yönlü devam ettiği bilgisini paylaşan polis, çalınan verilerin satılıp satılmadığının araştırıldığı açıklandı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU