Koronavirüs önlemlerini 26 Haziran'dan itibaren büyük ölçüde gevşeten Hollanda'da vaka sayıları, yeniden hızla artmaya başladı. Enfeksiyon oranlarının kısa sürede ikiye katlanması üzerine hükümet, bilim kurulundan acil tavsiye istedi.

Gece kulübü ve diskolarda çok sayıda kişiye enfeksiyon bulaşması nedeniyle, Hollanda'daki birçok eğlence mekanı da, kendi isteğiyle yeniden kapanma kararı aldı.

Bu sabah itibariyle Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'ne (RIVM - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) 5475 yeni korona vakası bildirildi. Bu sayının düne göre 1815 kişi daha fazla olduğu kaydedildi.

Hollanda hükümeti, günlük vaka sayısının 700'ler civarına düşmesi üzerine, 4 Temmuz için planlanan gevşemenin 4. aşamasını, 26 Haziran'da yürürlüğe soktu. Kısıtlamalar kalktı, havalimanı ve toplu taşıma gibi yerler hariç diğer yerlerde maske zorunluluğu kaldırıldı.  Ancak gevşemeden 1 hafta sonra, Covid vaka sayıları yeniden iki katına fırladı.

Sabah saatlerinde RIVM tarafından yapılan açıklamada, bu sabah saat 10.00'a kadar 5475 yeni vaka tespit edildiği, bu sayının düne göre 1815 kişi daha fazla olduğu kaydedildi.

Sağlık Bakanı De Jonge, hızla artan enfeksiyon sayısı nedeniyle yeni önlemlere ihtiyaç duyulabileceğini belirtirken, Salgın Yönetim Ekibi'nden (het Outbreak Management Team- OMT) acil durum değerlendirmesi istendiğini aktardı.

Özellikle gençler arasında vakaların artış gösterdiğini, buna karşı hastaneye yatış sayılarında artma olmadığını belirten Bakan de Jonge, olası yeni kurallar için kabinenin OMT'nin raporunu beklediğini ve cuma günü yapılacak basın toplantısında bu konuya yer verileceğini dile getirdi.

Vaka sayılarının bu hızda artmaya devam etmesi halinde, Hollanda'nın "kırmızı kod" lu ülkeler listesine girmesinden endişe duyuluyor. Bu duruma karşı sert bir dil kullanarak, aşılanmanın önemine değinen Bakan de Jonge "Ya bunu ya da bir kaç ay sonra koronadan hastalanmayı seçersiniz. Kendinizi  özgürlüklerimizi koruyun." şeklinde ifade kullandı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU