Başbakan Mark Rutte ve ilgili bakanlar Lahey'deki Başbakanlık Konutu Casthuis'te dün yapılan değerlendirme toplantısında bir araya geldi. 

Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'in hükümete yakın kaynaklardan aktardığı habere göre,  Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den gelen bilgi ve tavsiyelerin değerlendirildiği toplantıda, korona önlemlerinin gelecek haftadan itibaren gevşetilmesi planı üzerinde anlaştıkları açıklandı.

Sokağa çıkma yasağı kaldırılacak

Geçici hükümetin, Başbakanlık Konutu Casthuis'te dün yapılan toplantının ardından sokağa çıkma yasağının kaldırılabileceği konusunda daha olumlu adımlar atmaya hazırlandığı belirtildi. 

Korona önlemleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağının 28 Nisan'dan itibaren kaldırılmasına olumlu bakan geçici hükümetin, bu hafta hastanelerin doluluk oranı ve vaka sayılarına bağlı olarak adım atacağı bildirildi. 

Ayrıca hükümete yakın kaynaklar, bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi sıkılaştırma politikası ve ek önlemlerin uygulanmayacağını belirtti. 

Teraslar açılacak

Bar, kafe, restorant ve lokanta gibi işletmelerde terasların 28 Nisan'dan itibaren tekrar açılabileceğinin sinyalleri verilirken, mağaza ve dükkanların alışveriş imkanlarının genişletilmesi üzerinde çalışıldığı belirtildi. 

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, yarın akşam saat 19:00'da yapacakları basın toplantısında alınan yeni kararları kamuoyu ile paylaşacaklar. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU