Hollanda Kara Yolları ve Turizm Örgütü (ANWB), 2018 ve 2019 yıllarında trafik yoğunluğunun hızlı bir şekilde büyüme kaydettiğini belirtirken, 2020 yılının ilk iki ayında da trafik yoğunluğunun artmaya devam ettiğini açıkladı.

Hükümetin mart ayında korona enfeksiyonlarınının sayısını azaltmak için yaptığı evden çalışma çağrısı yoğunluğun ciddi derecede azalmasına neden olurken, geçtiğimiz yıla göre yoğunluğun yüzde 63 oranında düştüğü belirtildi. 

Geçtiğimiz yaz yaşanan güzel havalar, otoyollarda trafikte kısmen artışa neden olurken,  yaz tatillerinde gün içinde yaşanan yoğunluğun geçen yıla göre daha artış gösterdiği kaydedildi. ANWB, bu durumun koronavirüs yüzünden Hollandalıların tatillerini kendi ülkelerinde geçirmelerinden kaynaklandığını belirtti. 

Bu yıl trafik yoğunluğunun zirve yaptığı gün 28 Ocak olarak kayıtlara geçerken, akşam trafiğinin yoğun olduğu saatlerde 951 kilometrelik araç kuyruğu yaşandığı açıklandı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU