AD gazetesine bir açıklama yapan CNV Eğitim Sendikası, ilk ve orta dereceli okulların havalandırma sistemlerinin yeterli olmadığını belirtti.

Okul binalarının havalandırma sistemleri üzerine yapılan bir anketin sonucuna göre, ilk ve orta öğretimdeki personelin yalnızca üçte biri, MBO eğitmenlerinin ise ancak dörtte bire yakını, havalandırmanın iyi düzenlendiğini düşünüyor.

Sendikanın araştırmasına göre; daha iyi hava için devlet tarafından okullara sağlanan sübvansiyon yeterli gelmiyor. Birçok bina eski ve  havalandırma için sadece pencereler ve kapılar açılabiliyor.

Raalte'de 18 okulun yeraldığı çatı organizasyonu Mijnplein'ın direktörü Bart de Grunt gazeteye verdiği demeçte, "Havalandırma tüm okullarımızda gerekli ve binalardaki sorunlarımızdan ayrı görülemez." dedi. Bazı binaların seksen yaşın üzerinde olduğunu belirten de Grunt okulların durumunu açıklarken "Bodrum katında  ve çatı katında derslik olan okullar var" ifadesini kullandı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU