Her geçen gün yeni bir teknikle faaliyet gösteren ve kendilerine yeni kurbanlar arayan dolandırıcılar, şimdi de Ulusal Polis ve Hollanda Yüksek Mahkemesinin adını kullanmaya başladı.

Dolandırıcılık Yardım Masası (Fraudehelpdesk) tarafından yapılan açıklamada, bu dolandırıcılığın nasıl işlediği anlatılırken, bu kişilere kesinlikle kanmamak gerektiğine vurgu yapıldı.

Dolandırıcılık Yardım Masası yapılan dolandırıcılığın nasıl işlediğini şu şekilde açıkladı:

Telefonla arayan dolandırıcı İngilizce konuşarak, kişinin sosyal güvenlik numaralarının kötüye kullanıldığını, hakkında tutuklama kararı olduğunu veya kendisinden uyuşturucu kaçakçılığı veya kara para aklama gibi suç faaliyetlerinden şüphelenildiğini söylüyor. Aranan kurban, bir yetkiliye bağlanması için telefonun '1' tuşuna basması gerekiyor. O sırada telefonun karşı tarafındaki kişi, kimliğini doğrulamasını istiyor. Bundan sonra parasını belirli bir hesap numarasına aktararak güvence altına almaları gerektiği belirtiliyor. Bu işlemleri sırasıyla yapan kurban ise tüm birikimini yitirmiş oluyor.

Bir mesaja veya telefon görüşmesine dayalı olarak asla para transferi yapılmaması gerektiğini vurgulayan Dolandırıcılık Yardım Masası, bu şekilde bir çağrı alındığında bağlantının derhal kesilmesi gerektiğini belirtiyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU