Hollanda'da 8 siyasi parti "Gökkuşağı anlaşması" adı verilen LGBTİ bildirisini imzaladı

Hollanda'da Temsilciler Meclisi'nde yer alan siyasi partilerden Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD), Demokratlar 66 (D66), Yeşil Sol (GroenLinks), Sosyalist Parti (SP), İşçi Partisi (PvdA), Hayvan Hakları Partisi (PvdD), Hristiyan Demokrat Parti (CDA) ve Yaşlılar Partisi (50Plus), LGBTİ federasyonu olan olan COC Nederland ile bildiri niteliği taşıyan "Gökkuşağı anlaşması" imzaladı. 

Federasyon, 2012 ve 2017 genel seçimler öncesi benzer anlaşmalar imzalamıştı

Hristiyan Demokrat Partisi (CDA), ilk kez "Gökkuşağı anlaşması" gibi bir bildiriye imza attı. İmza atılan anlaşma gereği ayrımcı cinsel şiddete yönelik LGBTİ yanlılarına karşı önlemler alma ve LGBTİ'nin küçük beyinlere orta öğretimde anlatılmasının kabulü gibi destekler içeriyor. 

Genel seçimlerden sonraki dönemde, hükümette ya da muhalefette görev alan siyasi partiler LGBTİ özgürlüğünü destekleyeceklerini, bu anlaşma ile şimdiden ilan etmiş oluyorlar.

Denk Partisi LGBTİ bildirisine imza atmadı

LGBTİ federasyonu COC Hollanda, 5 Şubat tarihinde Temsilciler Meclisi'nde en az 3 sandalyeye sahip olan partileri 'Gökküşağı anlaşması' adını verdikleri bildiriyi imzalamaları için davet etmişti.

Denk Partisi ile birlikte diğer siyasi partilerden Özgürlük Partisi (PVV), Hristiyan Birlik Partisi (CU), Siyasi Reform Partisi (SGP) ve Demorkrasi Forum Partisi (Forum for Democracy) COC Hollanda'nın anlaşma davetini kabul etmedi. 

Federasyon, COC, JA21, Bij1 ve Volt gibi daha küçük veya yeni kurulan siyasi partilerin davet edilmediğini belirtirken, partilerin istedikleri takdirde anlaşmayı imzalayabileceklerini açıkladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU