Hollanda'da 15 Aralık'tan beri devam eden karantinanın 9 Şubat'a kadar uzatılmasının ardından, CBR (Motorlu Taşıt Sürücü Test Merkezi) yeni başvuracak ehliyet adayları için 17 Mayıs'a kadar teori ve pratik sınavı planlamadığını açıkladı. 

15 Aralık'tan 19 Ocak'a kadar belirlenen ilk karantina döneminde 190 bin teori ve pratik sınavın yanı sıra uzatılan karantina döneminde de 120 bin sınavın iptal edildiği bilgisi paylaşıldı. Daha önceden gün verilen ve karantina dolayısıyla sınava giremeyenlerin öncelik hakkı bulunurken, yeni başvuracak olan adaylara 17 Mayıs'tan sonra randevu verileceği belirtildi. 

CBR yapmış olduğu açıklamada karantina sürecinde teori ve pratik sınavı iptal edilen adayların, karantinanın uzamaması halinde 9 Şubat'tan itibaren randevu vermeye başlayacağını belirtti. Adayların e-posta yolula bilgilendirileceği ifade edilirken, sınavlar başladıktan sonra hijyen ve maske kuralının devam edeceği bilgisi verildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU