Westermoskee Pazar akşamı kimliği belirlenemeyen kişilerce saldırıya uğradı. Cami yetkililerinin ifadesine göre saldırganlar, caminin camını bira şişesi ile kırdı.

Olay anına ilişkin görüntü ve fotoğrafların polise teslim edildiğini belirten cami yetkilileri, polisin olayla ilgili tutanak tuttuklarını söyledi.

Westermoskee geçen yıl Aralık ayında da yine saldırıya uğramıştı. Bu saldırıda kimliği belirsiz bir kişi, caminin üç camını taşla kırmıştı. Polisin elindeki görüntülerde, saldırganın olay sonrası Nazi selamı verdiği görüntülendi.

"Başta camiler olmak üzere ibadet yerlerine yönelik artan sayıda hedefli eylemden endişe duyuyoruz." diyen Hollanda Milli Görüş yetkilileri, bir ibadethanenin her zaman saldırılara karşı en iyi şekilde korunması gerektiğini belirtirken, "Güçlü bir siyasi ve sosyal karşı duruş" olması gerektiğini vurguladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU