Hollanda'da koronavirüs salgınında mevsimsel grip vakaları rekor derecede azaldığı görüldü. Her yıl bu mevsimde onbinlerce kişiyi yatağa düşüren hastalık fiilen ortadan kalktı. Koronavirüse karşı alınan önlemlerden dolayı grip vakalarının azaldığı tahmin ediliyor.

Geçen hafta 100.000 kişiden 7 kişinin aile hekimine grip belirtileriyle ziyaret ettiği bildirildi.

Geçtiğimiz yıllarda bu dönemlerde grip enfeksiyon sayısının ciddi oranda artarken bu yıl mevsimsel grip vakaları sıfıra düştüğü bildirildi.

Geçtiğim hafta 10 kişide yapılan incelemelerde iki kişide rinovirüs saptandığı bir hastada ise koronavirüs tespit edildiği bildirildi. Araştırmada on hastanın hiçbirinde bilinen beş influenza varyantından olmadığı tespit edildi.

AD gazetesine açıklamda bulunan Nivel bilgi enstitüsünden Mariötte Hooiveld, ''İnfluenza virüsünü koronavirüs kadar yakından izlemiyoruz, ancak her şey influenza dolaşımının durduğunu gösteriyor. Bunu aile hekimlerden alınan örneklerde bulamıyoruz ve virüs hastanelerde de bulunmuyor'' ifasedesini kullandı.

Uzmanlar, uluslararası hava trafiğinin büyük ölçüde durması virüsün yayılmasını yavaşlattığını ayrıca sık el yıkama ve mesafe, virüsün yayılmasını zorlaştırdığını açıkladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU