Hollanda'nın Den Bosch şehrinde Orhan Gazi Camii yakınlarında bir apartmanın bodrum katında bulunan  patlayıcı malzeme, askeri bomba imha ekipleri (EOD) tarafından imha edilerek etkisiz hale getirildi. Alınan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans gönderilirken, polis olay yerine yakın olan 27 ev ve Orhan Gazi Camii'ni tamamen boşaltarak kontrol altına aldı. 

Bomba imha uzmanı ve robot vasıtasıyla imha edilen patlayıcı türü hakkında bir açıklama yapmayan Polis sözcüsü, araştırmaların titizlilikle yürütüleceğini ve gerektiği takdirde kamuoyuyla bilgi paylaşacağını aktardı. 

Dün akşam saatlerinde gelen ihbar üzerine olay yerine giden ekipler, acil kod ve geniş emniyet çemberi prosedürünü uygulayarak olay yerini ve çevresini tamamen boşaltarak gece geç saatlere kadar yapmış oldukları araştırma neticesinde, insanların evlerine dönmesine izin verdi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU