Hollanda'da koronavirüs nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağına yönelik protesto gösterilerinde dün yüzlerce kişi gözaltına alındı. Göstericiler bazı şehirlerde polisle çatışırken,  bazı şehirlerde ise ortalığı ateşe verdiler ve dükkanları yağmaladılar. Göstericiler polisin sert müdahalesiyle karşılaşırken, polis zaman zaman göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile karşılık verdi. 

Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'in haberine göre; bugün sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarda, şehirlerin bir araya gelmesi ve protestoların büyümesini istediklerini aktaran tehlikeli paylaşımlar yapıldığı açıklandı. Utrecht, Amsterdam, Roosendaal ve Nijmegen'da grupların aktif olarak örgütlenmeye başladıkları ve sayılarının gittikçe arttıkları belirtildi. Sosyal medya platformu Telegram'da yer alan Roosendal adlı grupta ise protesto gösterilerine katılmak isteyen herkesten molotof kokteyli getirmesi istendiği belirtildi.

Hollanda polisinin, sosyal medyadan yapılan paylaşımlar sonucu Goes ve Tilburg şehrinde yaşları 18, 19, 21 ve 23 arasında değişen beş kişiyi gözaltına aldığı bilgisi paylaşıldı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU