Mevcut sistemde banka kartları mağazalardaki alışverişlerde rahat kullanılıyor ancak ilerleyen teknolojide artık çevrimiçi ödemeler daha yoğun kullanılmaya başlandı.

Bu gelişmeyi yakalamaya çalışan Maestro ve Visa Hollanda'da 2023'ün ortalarından itibaren yeni sisteme uyumlu kombine bir karta geçileceğini duyurdu.  Yapılan açıklamada, banka ve kredi kartlarının birleştirileceği, Maestro ve V Pay'ın 'Debit Mastercard' ve 'Visa Debit'e dönüştüreceği belirtildi.

Debit kartın kredi kartından farkı,  kişinin bir satın alma işlemi yaparken, kendine ait banka hesabında bulunan parasını harcaması olarak nitelendiriliyor.

Hollanda Ödemeler Birliği tarafından yapılan açıklamada da bu yeni teknoloji sayesinde banka kartlarının daha çok kredi kartlarına benzeyeceği ve çevrimiçi ödemelerde kullanımının da kolaylaşacağı kaydedildi.

Mastercard, kart sahiplerinin hiçbir şey yapmasına gerek olmadığını açıkladı. 1 Temmuz 2023 tarihinden sonra kullanım süresi dolan kartlar, için tüketicilere yeni teknolojiye uygun kartlar gönderilecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU