Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), bugünden itibaren 65 yaş ve üzerindeki kişileri aşılanma programına dahil etmeye başladıklarını açıkladı. 

RIVM, 1953 ve 1954 doğumlu vatandaşların bugünden itibaren aşı davetiyesi almaya başlayacaklarını belirtirken, aynı zamanda www.coronavaccinatie-afspraak.nl sitesi üzerinden de DigiD şifreleriyle aşı randevusu yapabileceklerini açıkladı. 

Aşılama çalışmaları kapsamında 1955 doğumlu vatandaşların ise gelecek hafta çarşamba gününden itibaren aşı davetiyesi alacakları, yine site üzerinde online olarak randevu yapabilecekleri belirtildi. Hollanda genelinde Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD)'nin 100'den fazla aşılama noktasında, yaklaşık olarak 600 bin kişinin bu grupta aşılanacağı bildirildi. 

1956 - 1960 doğumlu olanlar ise 1955 doğumlu kişilerin aşılanmasından sonra sisteme dahil edilecekleri ve aşı davetiyesi alacakları açıklandı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU