Hollanda'da Yan Etkiler Araştırma Merkezi (Bijwerkingencentrum Lareb), yaşları 70 ile 85 arasında değişen 2 kişi ve yaşları 85'den büyük olan 13 kişinin aşı olduktan sonra hayatlarını kaybettiğini açıkladı. Yaşlıların 14'üne Pfizer / BioNTech aşısı, birine ise Moderna aşısı uygulandığı belirtildi.

Lareb yöneticisi Agnes Kant, "Demans ve ciddi kardiyovasküler hastalık gibi yaşlılarda yaygın olan hastalıkları vardı. Bu yüzden hepsi çok savunmasızdı. Büyük olasılıkla bu insanlar altta yatan sağlık sorunlarından öldüler" açıklamasını yaptı. 

Yine de aşının yan etkilerinin de rol oynamış olabileceğini ifade eden Agnes Kant, "Bu yaşlı insanların yarısında örneğin ateş gibi yan etkiler rapor edildi. Bu yan etkiler hiçbir şekilde ölüm nedeni değildir, ancak bu yaşlı insanların zaten hassas olan sağlığının bozulmasına katkıda bulunmuş olabilirler." şeklinde konuştu. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU