Ulusal Akut Bakım Ağı (het Landelijk Netwerk Acute Zorg - LNAZ) başkanı ve aynı zamanda Rotterdam'daki Erasmus MC hastanesi sahibi Ernst Kuipers'e göre, yakın zamanda korona ile mücadelede 'bölgesel karantina' metodunu kullanmak gerekebilir.

AD gazetesine bir açıklama yapan Kuipers; son alınan rakamların endişe verici olduğunu belirtirken, "Hollanda'da, hastaneye kabul sayısı üç hafta içinde üç katına çıktı. Birleşik Krallık'ta yine yüksek enfeksiyon ve yüksek sayıda hastaneye başvuruların olduğunu görüyoruz. Bu, burada da olabilir." dedi.

İngiltere'de Pazartesi günü kayda geçen hasta sayısı Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'nın toplamından daha fazla çıktı. Ülkede yüzde 86'dan fazla aşılama oranına rağmen, her gün enfekte olan kişiler listesine yaklaşık 50.000 kişi ekleniyor. Bir hafta içinde 6 bin korona hastası hastanelik oldu. İngiltere'de Mart ayından buyana ilk kez Salı günü, 223 ölüm vakası yaşandı.

Kuipers'e göre, Hollanda'da yaklaşık 1.8 milyon aşılanmamış insan bulunuyor. Bu durum, yüksek sayıda enfeksiyon ve hastaneye yatış anlamına geliyor.

Aşırı muhafazakar cemaatin yoğunlukta olduğu ve inancından ötürü aşılanmaya karşı olan Staphorst gibi belediyelerde, 12 yaş ve üzerindeki kişilerin yalnızca yüzde 53'ü tam olarak aşılanmış durumda. Kuipers bu durumun Hollanda'da da yüksek enfeksiyon sayılarına ve hastaneye yatışlara neden olacağını belirtiyor. LNAZ başkanı bu nedenle bölgesel karantinaların bir alternatif olabileceğini belirtiyor. 

Amsterdam UMC hastanesi viroloğu ve aynı zamanda Salgın Yönetim Ekibi (het Outbreak Management Team - OMT) üyesi Menno de Jong da Kuipers'la aynı fikirde. "Hastane kapasitesinin tekrar aşırı yüklenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ve ek önlemlerin gerekli olduğu bir zaman gelebilir." diyen De Jong, bu öngörünün OMT içinde tartışılacağını ve bölgesel alınacak önlemlerin bir seçenek olabileceğini dile getirdi.

De Jong'a göre yeniden önlem alınıp alınmayacağı aslında büyük ölçüde halkın davranışına bağlı. Herkesin son rakamlara bakarak hareket etmesi gerektiğini belirten De Jong, aşı yaptırmanın, mesafeyi korumanın, şikayetleri test ettirmenin ve evde kalmanın önemine vurgu yaptı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU