Hollanda Başbakanı Mark Rutte geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında karantinanın 9 Şubat tarihine kadar uzatıldığını açıklamıştı. Sokağa çıkma yasağının uygulanabileceğini ifade eden Başbakan Rutte, Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den konu ile ilgili tavsiye kararı beklediğini belirtmişti.

Dün Temsilciler Meclisi'nde gerçekleşen oturumda sokağa çıkma yasağının kötü bir fikir olduğu ve vatandaşların özgürlüğünü çok fazla etkileyeceği dile getirilirken, Başbakan Rutte milletvekillerine yaptığı çağrıda eğer faydası olacaksa sokağa çıkma yasağına destek olmaları ricasında bulundu. 

Daha önce Aralık'ta da gündeme gelen sokağa çıkma yasağı için Ulusal Terörle Mücadele ve Güvenlik Koordinatörü (NCTV) konu ile alakalı yasak kurallarını hazırlamıştı. 

Hükümetin web sitesinde mevcut olan sokağa çıkma yasağı kurallarına göre; sokağa çıkma yasağı 20:00 ile 04:00 saatleri arasında uygulanacak. Cumhuriyet Savcılığı tarafından belirlenecek ceza tutarına  göre yasak zaman diliminde sokağa çıkanlara ceza kesilecek. Yasak zamanı dışarı çıkan ve işi olan insanların resmi bir forma ihtiyacı olacak ve bu belgeyi ibraz etme yükümlülüğü bulunacak. Ayrıca evcil hayvan yürüyüşü, insanlar veya hayvanlar için tıbbi yardım almak, yurtdışına acil çıkış yapmak gibi durumlarda insanlar yasaktan muaf tutulacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU