Telegram gruplarında "saldırı hazırlığında olduğunu gösteren kışkırtıcı" ifadeler kullandığı gerekçesiyle tutuklanan, 22 yaşındaki Türk genci Yavuz O. dün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Video konferans yöntemiyle yapılan duruşmada savcı, O.'nun muhtemelen watsapp üzerinden de dolandırıcılık yaptığı iddiasında bulundu.

Geçen yıl Aralık ayı ile bu yıl Temmuz ayı arasında telegram grubunda aktif olarak tehditler savuran Yavuz O. geçtiğimiz hafta tutuklanmıştı.

Tutuklama sonrası yapılan ilk açıklamada Yavuz O.'nun, De Bataafse Republiek adlı Telegram grubunda, Hollanda Kralı Willem Alexander ve hükümet üyeleri hakkında "Gerçekten onlar sayesinde Hollanda mahvoldu. Hepsini vurmak için gerekenlere sahip miydin? Bir arabadan. Pencereyi aç. Silahını çek ve ateş et." şeklinde ifadeler kullandığı ve "Önce dövüşçüleri alın. Sadece herhangi bir dövüşçü değil, bir şeyler yapmak isteyen ciddi insanlar. Protestocular aramıyorum. Devrimciler arıyorum. Nişancılar, vurucular, silahlar, şiddet. Her şeye izin var." şeklinde ifadeler kullanarak da kendisine yardım etmesi için insanlar toplamaya çalıştığı belirtilmişti.

"Sadece arkadaş arıyordum"

Yavuz O.  tutuklanmasından bu yana hapiste. Bugün görülen ilk duruşmada mahkeme, tutukluluğunun devam etmesine karar verdi.

Mahkemeye video konferans bağlantısı ile bağlanan Yavuz O. açıklamasında "Son zamanlarda kendimle zor zamanlar geçiriyorum. Kendimle mücadele ediyorum. Bu şekilde davranmamalıydım. Yardım istemeliydim." şeklinde ifadeler kullandı. 

Savcı, O.'nun intihara meyilli olduğunu ve yakın bir tarihte uzman kontrolünden geçirileceğini belirtti. Bir sonraki mahkemenin gelecek yılın mart ayında görülmesi bekleniyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU