Hollanda’da  bugün itibarıyla toplam 621 bin 944 koronavirüs vakası tespit edilirken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 10 bin 82'ye yükseldi. 

Başbakan Mark Rutte: Hollanda beş haftalığına kapanacak

Hollanda'nın önümüzdeki beş hafta boyunca büyük ölçüde kapalı olacağını ifade eden Başbakan Rutte, "Her şey, temas sayısını minimumda tutmayı hedefliyor. O zaman virüsün yayılma şansı yok." dedi. Alınan önlemleri sert olarak nitelendiren Rutte, Noel'den hemen önce virüsün yayılımını en aza indireceklerini belirtti.

Kilitlenme en az 19 Ocak'a kadar devam edecek

Başbakan Rutte, kabinenin başlattığı kilitlenmenin "büyük bir tedbir ve acil tavsiye paketi" olduğunu söylerken, yeni kuralların yarın yürürlüğe gireceğini ve 19 Ocak'a kadar geçerli olacağını açıkladı. Başbakan Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, karantinanın nasıl ilerleyeceğini açıklayacakları  basın toplantısını 12 Ocak Salı günü  yapacaklar. 

Okullar Çarşamba günü kapanacak

Pratik nedenlerden dolayı, okulların yarın değil, bir gün sonra yani Çarşamba günü kapanacağı açıklandı. Başbakan Rutte,okulların ve kreşlerin 18 Ocak Pazartesi günü yeniden yüz yüze eğitime başlayacağını belirtti.

Hükümet: Mart ortasına kadar yurtdışına seyahat etmeyin

Yurt dışına seyahat etmek Mart ortasına kadar kesinlikle tavsiye edilmiyor. Zorunlu olmayan yurtdışı gezilerinin şimdiden iptali tavsiye ediliyor. Ancak yeni önlemlerin genel görünümü, insanların Mart ortasına kadar bir gezi rezervasyonu yapmamaları gerektiğini söylüyor. Çalışanların olabildiği kadar evden çalışması ve herkesin evde kalması şiddetle tavsiye ediliyor.

Dışarıda ve evde en fazla iki kişi kuralı

Dışarıda veya evde iki kişiden fazla bir arada olması yasaklandı. Noel için bir istisna yapılırken, ev için ziyaretçi sayısının iki yerine üç kişiye çıkarılmasına izin verileceği açıklandı. Bu izin sadece 24, 25 ve 26 Aralık için geçerli olacaktır ve 13 yaşın altındaki çocukları kapsamayacaktır.

Temel ihtiyaçların tedarik edildiği yerler hariç her yer kapanacak

Temel ihtiyaçların tedarik edildiği süpermarketler, marketler, eczaneler, kişisel ve özel ihtiyaç gerektiren sektörler dışında her yer kapanacak. Müze, tiyatro, sinema, kuaför, berber, güzellik merkezleri gibi mağaza ve dükkanlar uygulama kapsamında kapalı tutulacaklar. Spor salonlarının faaliyetleri askıya alınırken, 18 yaş altı çoçukların dışarıda spor yapmalarına izin veriliyor. 

Hollanda'ya gelenlere test belgesi zorunlu oldu

Yurtdışından Hollanda'ya gelenlere negatif koronavirüs test belgesi ibraz etme mecburiyeti getirildi. Hollanda'da havalimanları aktif olarak çalışmaya devam edecek.

İbadethaneler açık kalacak

Cami, kilise, sinagog vb ibadethaneler açık kalacaktır. Daha önce uygulanan hijyen, sosyal mesafe vb kurallar devam edecektir.

Restoranlar sipariş için hizmet vermeye devam edecek

Restoran, lokanta vb işletmeler online sipariş ve al-götür hizmeti vermeye devam edecek. Otellerde restoranlar kapatılmıştır, odalara yemek  hizmeti vermeleri yasaklanmıştır. Akşam 20:00'dan itibaren ülke genelinde alkol satışı yasaklanmıştır.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU