Başbakan Mark Rutte ve Adalet ve Güvenlik Bakanı Ferdinand Grapperhaus, düzenledikleri basın toplantısında, mahkeme tarafından iptal kararı verilen sokağa çıkma yasağına uyulması çağrısında bulundular. 

Başbakan Rutte: Kabine sokağa çıkma yasağını sona erdirmeyi bir an bile düşünmedi

Başbakan Mark Rutte, kabinenin sokağa çıkma yasağını bir an için iptal etmeyi düşünmediğini belirterek, "İngilizce mutasyonu hakkında hala çok endişeliyiz, sokağa çıkma yasağı bu varyant nedeniyle enfeksiyon sayısının tekrar artmasını önlemek için getirildi. Gerçekten bu sokağa çıkma yasağına ihtiyacımız var" açıklamasını yaptı. 

Başbakan Rutte, mahkeme tarafından verilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını "aksilik" olarak değerlendirirken, "Sokağa çıkma yasağı bu noktada doğru hukuki temele dayanmadıysa, bu gerekli olmadığı anlamına gelmez. Sokağa çıkma yasağı virüsü mümkün olduğunca kontrol altında tutmanın bir yolu değil, bir amaçtır." dedi.  Başbakan Rutte, "Tedbirin askıya alınması, koronavirüsle mücadelede derhal ciddi bir etki yaratacaktır. Bu nedenle herkesi sokağa çıkma yasağına uymaya çağırıyorum" şeklinde konuştu. 

Hükümet, iptal kararını temyize götürdü

Hollanda'da hükümet, Lahey mahkemesi tarafından alınan sokağa çıkma yasağının iptal edilmesi kararına itiraz edeceğini açıkladı.

Hollanda'nın Lahey mahkemesi, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan 21:00 - 04:30 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağını, parlamentonun görüşü alınmadan yürürlüğe konulduğu gerekçesiyle iptal edilmesine karar verdi.

Hollanda'da hükümet, Lahey mahkemesi tarafından alınan sokağa çıkma yasağının iptal edilmesi kararına itiraz edeceğini açıkladı. Hükümet, mahkemeden acil temyiz yoluyla, temyiz başvurusu yapılıncaya kadar kararı askıya alması isteneceği belirtildi. 

Mahkeme, kararın askıya alınma talebini bugün öğleden sonra saat 16: 00'da görüleceği belirtilirken, sokağa çıkma yasağının kalıcı olarak kabul edilip edilmeyeceği veya kaldırılması gerekip gerekmediği sorusu daha sonra başka bir oturumda ele alınacağı açıklandı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU