Özellikle son bir yıl içinde küresel ölçekte artan fiyatlar, tüketicileri zorlamaya devam ediyor. Küresel anlamda yaşanan sıkıntılar, ülkelerin ekonomisini ve doğal olarak tüketicinin cebini de hayli etkiliyor. Neredeyse her ay market raflarındaki etiketlerden, enerji faturalarına kadar birçok kalemde zam yapılıyor.

Tüketicinin en fazla yakındığı zammın başında ise akaryakıta gelen zamlar geliyor. Hollanda'da özellikle Almanya'ya sınır bölgelerinde yaşayan vatandaşlar, bu zamları "benzin turizmi" yaparak aşmaya çalışıyor.

RTL nieuws programının yayınladığı bir video, Hollandalıların Almanya sınırının hemen karşısındaki benzin istasyonlarında, arabalarının bagajlarına doldurdukları benzin bidonları ile uzun kuyruklar oluşturduğunu gözler önüne serdi.

Uzmanlara göre ise bagajda benzin dolu bidonlarla seyahat etmek çok tehlikeli sonuçlar yaratabiliyor. Özellikle, kapağı sıkı kapatılmamış bidonlardan çıkabilecek benzin buharı, hem insan sağlığını olumsuz etkiliyor hem de yangın tehlikesini artırıyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU