Sağlık konseyinin geçtiğimiz hafta yaptığı tavsiyenin kabul edildiğini belirten Sağlık Bakanı de Jonge, 5 ila 11 yaş arası savunmasız çocukların aşılanmasına bu ay başlanacağını belirtti.

Bakan de Jonge açıklamasında sağlık riski bulunan savunmasız çocukların ailelerine 18 Aralık itibariyle çağrı mektubu gönderileceğini ve bu çocukların aşılanmasına 20 Aralıktan itibaren başlanabileceğini aktardı.

Verilen bilgide; bahsedilen grupta ciddi şekilde Korona virüsten hastalanma riski taşıyan ve çocuk doktorları tarafından belirlenen 42 bin çocuk olduğu kaydedildi. 

GGD merkezlerinde bu yaş grubu çocuklar için ayrı bölümler oluşturulacak.

Açıklamaya göre çocuklara yetişkin dozunun üçte biri (10 mikrogram) miktarında aşı uygulanacak. 5 ila 11 yaş arası gruba da diğer gruplarda olduğu gibi 3 hafta arayla 2 doz aşı yapılacak.

Sağlık Konseyi tarafından geçtiğimiz günlerde verilen tavsiyede kronik akciğer hastalığı, doğuştan kalp kusurları gibi rahatsızlıkları olan veya Down sendromlu çocukların, korona virüsten etkilenme oranının yüksek olduğu belirtilmişti.

Sağlık Konseyi’ne göre, bu çocukların hastaneye yatma şansı diğer sağlıklı çocuklara göre daha yüksek. Konsey bu çocukların korona enfeksiyonundan sonra organlarında ciddi bir inflamatuar reaksiyon oluşma riski taşıdığını da belirtiyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU