Öztürk sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Fransız Cumhurbaşkanının popülist ve incitici açıklamalar yaptığını, Rutte’nın ise Fransa Cumhurbaşkanı Macronu desteklemesinin ahlaki olmadığını ifade etti. 

Öztürk şunları kaydetti: 

“Başbakan Rutte, sizin de dediğiniz gibi, ifade özgürlüğü ve din özgürlüğü gibi ortak ve temel değerlere sahibiz. Gerçek liderler her iki değeride savunmalı ve popülizmin etkisi altında kalmamalı. Başbakan Rutte, temel değerleri savunmak senin görevin. Bu yüzden Macron’a karşı tepki göstermeniz gerekmektedir. Bireysel yapılmış olan bir yanlışın tüm müslümanlara mal edilmesi kesinlikle kabul edilemez ve hoşgörü dini olan İslam ile bağdaştırılamaz. Aynı zamanda yapılan terör eyleminide kınıyorum. Bir kez olsun, popülizmin sizi yönlendirmesine izin vermeyin ve gercek bir lider olun. Ahlaki liderliğinizi gösterin. Macron'un tavrını nasıl kınamazsın? Hollanda’da yaşayan 1 milyondan fazla Müslümanın da Başbakanı olduğunuzu unutmayın."

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU