Rotterdam polis biriminde görevli bazı polis memurlarının WhatsApp grubundaki yazışmalarında ırkçı söylemlerinin ortaya çıkmasının ardından, Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, belediye meclis üyeleri tarafından meclis toplantısında soru yağmuruna tutuldu. 

Söz konusu polis memurlarının 18 Aralık 2018 yılında eski erkek arkadaşı tarafından öldürülen Hümeyra E.'nin ölüm haberi sonrasında, WhatsApp grubunda kendi aralarında "Bir Türk daha eksildi" diye yazıştıkları ortaya çıktı. Aynı polis memurlarının "Yabancılar silah ile vurulmalı" ve "Kanserli yabancılar" gibi WhatsApp'ta yer alan ırkçı yazışmaları Hollanda medyasında sık sık gündeme gelmişti. 

Hollanda'da 15-17 Mart tarihlerinde yapılan genel seçimlerde milletvekili seçilen Denk Partisi Rotterdam Meclis Üyesi Stephan van Baarle, Belediye Başkanı Aboutaleb'in Hümeyra E.'nin ailesinden özür dilemesi gerektiğini dile getirdi.  Stephan van Baarle,  ırkçı ifadelerde bulunan polis memurlarına ceza olarak yazılı ikazın yeterli olmadığını ve  memurluklarından ihraç edilmeleri gerektiğini belirtti. 

Denk Partisi'nin çiçeği burnunda milletvekili Stephan van Baarle, Rotterdam Emniyet Müdürü Fred Westerbeeke'in ırkçılıkla yeteri kadar mücadele etmediği ve görev güvenini yitirdiği gerekçesiyle meclis toplantısında soru önergesi verdi.

Stephan van Baarle: "Bu rezil açıklamalar yazılı kınama ile geçiştirilmemeli. Hollanda polisi ırkçılıkla etkin bir şekilde mücadele etmelidir. Asıl çözüm ise Hümeyra E.'nin ailesinden özür dileyerek onlara yardımcı olmak ve ırkçı polis memurlarını görevden ihraç etmekten geçiyor" açıklamasını yaptı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU