DENK Partisi Eindhoven Belediye Meclis Grup Başkanı Adem Topdağ, Hollanda'nın Eindhoven şehrinde Müslüman mezarlığına ebedi defnin yapılabilmesi için belediye meclisine bir öneride bulundu.

Gittikçe daha fazla Müslümanın Hollanda'ya gömülmeyi seçtiğini belirten Başkan Topdağ, Hollanda'nın bir çok belediyesinde konu ile ilgili düzenlemeler yapıldığını ve Eindhoven Belediyesinde de kalıcı mezar için adım atılması gerektiğini ifade etti.

Hollanda'daki kalıcı olmayan mezarlıklarda  ebedi defin uygulamasının bulunmadığını ifade eden Başkan Topdağ, mezar yerlerinin çeşitlilik göstermek kaydıyla en fazla 20 - 30 yıllığına kiralanabildiğini belirtti.

Daha sonra kira ödemesi yapılmadığı takdirde belediyeler tarafından temizlenen mezarın, bir başka kimseye yeniden kiralandığını açıklayan Topdağ, ölen kişinin ebedi istirahat hakkına sahip olduğunu ve bu durumun İslam'ın temel değerlerine aykırı olduğunu söyledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle, çok sayıda Müslüman göçmenin cenazelerinin yurt dışına gömülmek üzere nakledilmesinin zorlaştırıldığını belirten Topdağ, Eindhoven'da Müslümanlar için kalıcı mezar uygulamasının acil ihtiyaç haline geldiğini belirtti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU