Geçtiğimiz haftalarda Hollanda’nın En Başarılı Belediye Meclis Üyesi seçimlerine halk tarafından aday gösterilen DENK partili Ergin, ilk turdaki oylamayı geçti.

DENK Partisi Schiedam Meclis Grubu Başkanı Doğukan Ergin, toplamda 400 adayın yarıştığı yarışmanın ilk turunda 1500’e yakın oy aldı. Tunahan Kuzu’nun da desteğini alan Ergin, jüri heyeti tarafından yarı finallerde tekrar aday gösterildi.

Ergin; “4 yıldır seçmenimizi temsil etmek için kıyasıya mücadele ediyorum. Yarışmada finallere kalmak benim için büyük onur, ama asıl yarış 14, 15 ve 16 mart tarihindeki belediye meclisi seçimlerinde.” şeklinde ifade kullandı.

Bu ay yapılacak Belediye Meclisi seçimleri için yoğun bir çalışma geçirdiklerini belirten Ergin, “Schiedam’daki asıl yarış en büyük partinin hangi parti olacağıdır. İnanıyorum ki Schiedam’ın en büyük partisi halkımızın desteği ile DENK olacaktır.’dedi.

İkinci tur oylama
İkinci turda en çok oy alan 12 belediye meclis üyesi tekrar halk oylamasına sunulacak ve jüri heyetinin değerlendirmesi ile 14 Mart tarihinde Hollanda’nın en başarılı meclis üyesi kamuoyuna duyurulacak.

Aldığı oylarla ikinci tura kalan Ergin, finali de geçerek seçimi kazandığı takdirde, “Hollanda'daki En Başarılı Meclis Üyesi Kim?” yarışmasını kazanan ilk Türk kökenli meclis üyesi olacak.

Hollanda'daki En Başarılı Meclis Üyesi Kim?
Dört yılda bir düzenlenen Hollanda'daki En Başarılı Meclis Üyesi seçimlerine ülke genelinde tüm vatandaşlar katılarak oy kullanabiliyor. 

Önde gelen gazete ve kurumlar tarafından düzenlenen yarışmada her dört yılda bir Hollanda’nın en başarılı belediye meclis üyesi seçiliyor.

Ergin’e destek olmak isteyen vatandaşlar besteraadslid.nl sitesi üzerinden oylarını kullanabiliyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın