Hollanda'ya bahar havası getiren güneşli havalar, haftalardır evde kalmak zorunda olan halkın sokaklara dökülmesine neden oldu. Başkent Amsterdam'daki Müzeler Meydanı (Museumplein)'ı sabahtan itibaren dolduran binlerce insan pazar gününün tadını çıkardılar.

Bugün öğleden sonra Museumplein'daki kalabalığın arasına karışan yüzlerce kişi ise korona kısıtlamalarını protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri düzenlemeye kalktılar. Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema'nın "izinsiz gösteriye son verin ve dağılın" çağrısını dikkate almayan protestocular, polisin yoğun çabalarına rağmen izinsiz gösteriye son vermediler.

Gittikçe kalabalıklaşan grup daha sonra üzerlerinde barış, gerçek, özgür ve aşk gibi kelimeler yazan sarı renkli şemsiyeleri açtılar. Sosyal mesafe ve maske kuralının hiçe sayıldığı Museumplein'da, Çevik kuvvet ekipleri (ME) ve atlı polislerin gelmesiyle birlikte yer yer sert müdahaleler yaşandı. Polis olaylar büyümeden göstericileri dağıtmayı başarırken,birkaç kişiyi gözaltına aldığı bilgisini paylaştı.

Güneşli pazar gününün tadını çıkarmaya ve Museumplein'e gezmeye gelen halktan da, protestoculara tepkiler yükseldi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU