Şubat ayında yaşanan deprem felaketinde mağdur olan vatandaşları unutmadan yardım ve bağış kampanyalarına devam eden Hollanda Türk Federasyon Gençlik Kolları’ndan bir heyet 15 ve 21 Haziran tarihleri arasında deprem bölgesini ziyaret etti. Ziyarette federasyon bünyesinde toplanan yardım ve bağışlar depremzedelere ulaştırıldı.

Türkiye’ye giden kafilede; Hollanda Türk Federasyon Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Eroğlu, Beverwijk Türk Kültür Merkezi Başkanı Alperen Doruk, Dordrecht Ayasofya Gençlik Kolları Başkanı Fatih Durkut ve Utrecht Türk Kültür Merkezi Gençlik Kollarından Süleyman Çiftçibaşı yer aldı.

htf 02

Gençlik Kolları kafilesi sırasıyla; Adıyaman Merkez, Adıyaman Gölbaşı, Kahramanmaraş Elbistan, Kahramanmaraş Afşin, Kahramanmaraş Göksun, Kahramanmaraş Pazarcık, Kahramanmaraş Türkoğlu, Kahramanmaraş Merkez, Gaziantep Nurdağı, Gaziantep Nizip ve Hatay Merkez’i ziyaret etti. 

Altı günde yaklaşık 500 aileye ulaşılarak yardımlar dağıtıldığını belirten federasyon, kurban bayramı öncesi çocuklara moral vermek için çeşitli oyuncaklar dağıtıldığını kaydetti.

htf 01

Hollanda Türk Federasyon bünyesinde halen yürütülen kampanyayla toplanan yardım ve bağışlar dönem dönem bizzat federasyondan bir heyetle bölgeye ulaştırılıyor ve AFAD gibi yerel yetkili kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla depremzedelere dağıtılıyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş