Bugün açıklanan Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) haftalık korona tablosuna göre, son bir hafta içinde 116 bin 477 kişinin testi pozitif çıktı. Bir önceki hafta 148 bin pozitif test sonucu alınmıştı. 

Yaş gruplarına bakıldığında ilkokul çağındaki çocuklar arasında testi pozitif çıkanların yoğun olduğu görülmekte.

Geçtiğimiz bir hafta içinde GGD test merkezlerinde 453 bin 680 kişiye test uygulandı. Bu kişilerin yüzde 23,4’ünün (106 bin 346 kişi) sonucu covid-19 pozitif çıktı.

7-14 Aralık tarihleri arasında 1.878 kişi COVID-19 tanısıyla hastaneye yatırıldı. Bu sayının bir önceki haftaya göre yüzde 10 düştüğü görüldü.  Yoğun bakın ünitelerine ise 332 yeni hasta kabul edildi.

Koronaya bağlı ölümlerin sayısı geçtiğimiz hafta keskin bir şekilde artarak 445'e yükseldi. İki hafta önce koronaya bağlı ölüm vakalarının sayısı 367 kişiyken, geçtiğimiz hafta  356 kişiye düşmüştü.

RIVM, koronavirüsün omicron varyantının daha fazla bulaşıcılığının bulunduğunu bu nedenle önümüzdeki dönemde enfeksiyon sayılarının ve buna bağlı olarak hastaneye yatışların artacağından endişe duyulduğunu açıkladı.

Enstitü, aşılanmış olsa dahi herkese koronavirüsün yayılmasına karşı temel önlemlere uyulması tavsiyesini yineledi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU