Lelystad polisinin sosyal medya hesabından, “Bundan daha fazla can sıkıcı olamazdı!” yorumu ile paylaştığı bilgiye göre, Çarşamba günü bir kadın ve erkeğin kavga ettikleri üzerine gelen bir ihbar üzerine bir eve gelen polis yetkilileri, çok trajik bir manzara ile karşılaştı. Anne ve babasının bakmak istemediği bebeği alarak karakola götürmek zorunda kaldı.

Bir polis sözcüsü yapılan sosyal medya paylaşımının kaldırıldığını çünkü en başta yayınlanmaması gerektiğini açıkladı. Sözcü içerikle ilgili sorular olduğunu ve mesajdaki bilgilerin bir kısmının yanlış olduğunu kaydetti. Ancak tam olarak hangi bilginin yanlış olduğu belirtilmedi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımda yer verilmişti: “Anne artık çocuğun babasıyla yaşamıyordu ama oradan da ayrılmamıştı. Arabuluculuk girişiminden sonra, her iki ebeveyn de artık çocuğa bakmak istemediklerini belirtti.” Bu durum üzerine bebeği yanlarına aldıklarını belirten polis, anne ve babanın önce çok duygusal davrandığını daha sonra bu kararı kabul ettiklerini dile getirdi.

Mahalle polisi Jurion Veenstra tarafından yapılan paylaşımda “kalbi kanayan on meslektaşımızla, bir şişe süt, bir paket çocuk bezi ile çocuğa yanımızda kaldığı birkaç saat içinde iyi baktık.” dedi.

Bebeği birkaç parça eşyası ile birlikte karakola götüren polis yetkilileri daha sonra aile içi şiddet ve çocuk istismarı için bir danışma ve bildirim merkezi olan Safe Home yetkililerine haber verildiğini ve yapılan görüşme sonrasında çocuğun bir bakıcı aileye verilmesine karar verildiğini aktardı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: İnstagram paylaşımı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.