Belçika'nın E17 kara yolunun Destelbergen yakınlarında Hollanda plakalı tur otobüsü bir kamyonla çarpıştı. Öğle saatlerinde meydana gelen kazada 19 kişinin hafif yaralandığı belirtiliyor. Sağ ayağı sıkışan otobüs şoförü itfaiye sayesinde kurtarıldı. Hastaneye sevk edilen şoförün hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

Hollanda’dan Güney Avrupa turu için yola çıkan ve 48 kişiyi taşıyan tur otobüsü Gent yakınlarında bir kamyonla çarpıştı. E17 karayolunun Bestelbergen mevkiinde meydana gelen kazada 19 kişinin yaralandığı belirtildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. 

Belçika basınında yer alan haberlerde otobüs şoförünün sıkıştığı ve ağır yaralı olduğu aktarıldı. Şoförün olay yerine gelen itfaiye sayesinde araçtan çıkartılarak ambulansla hastaneye nakledildiği belirtildi. Şoförün hayati tehlikesi bulunmadığı aktarıldı.  

Olayla ilgili yayınlanan haberlerde otobüs şoförünün ehliyetinin 15 gün süreyle iptal edildiği ve araştırma için cep telefonuna da el konulduğu aktarıldı.

Hollandalı seyahat organizasyonu Bolderman’a ait turda çoğunluğu yaşlılardan oluşan 48 yolcunun olduğu belirtildi. Tur operatörü, yolcuların Betuwe Express'e ait bir otobüsle, İspanya ve Portekiz’de geçirecekleri 15 günlük tatil programı için seyahat ettiklerini aktardı.

Bolderman sözcüsü kaza ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında “yolcularımızı sağ salim Hollanda’ya getirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

Belçika basınından elde edilen bilgilere göre E17 karayolunun Gent istikametinde aşırı trafik yoğunluğu yaşanıyor ve yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluşmuş durumda.

Otobüs şirketi Betuwe Express'in müdürü Albert Winnemuller, belçika’ya yeni bir otobüs gönderdiklerini yolcuların bu otobüsle geri dönebileceğini veya isterlerse seyahatlerine devam edebileceklerini belirtti. 

Betuwe direktörü Winnemuller, bir çalışanı ile birlikte olay yerine doğru yola çıktıklarını açıkladı. Winnemuller kazanın nedeninin henüz bilinmediğini ancak önceliğin otobüsün şoförü ve yolcular olduğunu dile getirdi. Edinilen bilgiye göre Bolderman seyahat şirketi de olay yerine iki elemanını gönderdi.

Destelbergen belediyesi, kazada yaralanan Hollandalı çevredeki dört ayrı hastaneye sevk edildiğini, durumlarının iyi olduğunu, diğer yolcuların ise belediyenin karşılama merkezine götürüldüğünü kaydetti. 

belçika 02

© Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.