Temsilciler Meclisi; DENK parti başkanı Stephan van Baarle tarafından önerilen Gazze'de yaşanan büyük ölçekli kıtlık ve insani yardım konvoylarının ihtiyaç sahibi nüfusa ulaşmada karşılaştığı engelleri ele alan önergesini kabul etti. Van Baarle’nin önerisi Volt, GroenLinks-PvdA, CDA ve SP partileri tarafından destek gördü.

Uluslararası toplumun çabalarına rağmen insani yardım konvoylarının Gazze'ye girmesine neredeyse hiç izin verilmiyor. Bu durum halk arasında açlık gibi vahim bir durumun ortaya çıkmasına neden oluyor.

Hollanda'da çocuklar arasında yasaklı 3-MMC uyuşturucusu kullanımı artıyor Hollanda'da çocuklar arasında yasaklı 3-MMC uyuşturucusu kullanımı artıyor

Kabul edilen önergede hükümete, Gazze'de insani yardım konvoylarının bulunmasını sağlamak için çaba göstermesi çağrısında bulunuldu. Bunun yanı sıra insani yardım erişiminin izlenmesinde de bağımsız gözlemcilerin kullanılması önerildi.

DENK grup başkanı Stephan van Baarle kabul edilen önerge ile ilgili olarak, "DENK, Filistinliler için yaşayabilir bir devlet, işgal ve apartheid'ın sona ermesi için mücadele ediyor. Bu önerge Gazze'deki durumun iyileştirilmesine yönelik devam eden çabalarımız açısından çok önemli. Halk, Gazze'de yaşanan savaş nedeniyle ciddi bir gıda ve ilaç sıkıntısı çekiyor. “ dedi.

Hükümetin bu yardımların gerçekten ihtiyacı olan insanlara ulaşmasını sağlamak için somut adımlar atmasının hayati önem taşıdığını dile getiren Van Baarle, “Bağımsız gözlemciler oluşturarak yardımların adil bir şekilde dağıtılması ve en savunmasız durumda olanlara yardım edilmesi sağlanabilir.” dedi.

Van Baarle, önergenin parlamento çoğunluğu tarafından kabul edilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.