Avrupa Komisyonu Hollanda’nın yaptığı yardım başvurusunu onayladı. Buna göre Hollanda 2027 yılına kadar Avrupa Sosyal Fonundan (ESF) 413 milyon euro destek alacak. Alınacak destek, iş gücü piyasasında savunmasız pozisyonda olan kişiler ve gıda yardımı için kullanılacak.

Bakan Carola Schouten (Yoksulluk Politikası, Katılım ve Emeklilik) konuya ,lişkin yaptığı açıklamada ilk kez Avrupa kaynaklarının gıda yardımı, maddi destek ve çocuk yoksulluğuyla mücadele için kullanılabilir hale geldiğini kaydetti. 

Bakan “İşverenlerin açık kadrolarını doldurmalarına yardımcı olacağız. Ayrıca, zor durumda olan insanlara yeterli gıda tedariki sağlayacağız ve yoksulluk içinde büyüyen çocuklara yardım edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Schouten özellikle artan fiyatlar nedeniyle çok sayıda vatandaşın zorlandığı bu dönemde yaratılan kaynağı memnuniyetle karşıladıklarını da sözlerine ekledi.

Elde edilen bilgilere göre alınacak yardım, işçileri eğitmek ve sosyal yardım alan kişilerin iş bulmalarına yardımcı olmak için kullanılacak. 413 milyon euronun 270 milyonluk kısmı ise çalışanların ileri seviye eğitimi ve başka işlere yönlenmesinde rehberlik hizmeti veren belediyeler ve sektör fonlarına aktarılacak.

İlk kez yoksullukla mücadele ve gıda yardımı için fon ayrıldı
Avrupa Komisyonu tarihinde ilk kez gıda yardımı ve çocuk yoksulluğu ile mücadele konusunda 
bir fon kurdu. 

Kurulan fonda gelecek yılın başından itibaren özellikle gıda yardımı için kullanılacak, yaklaşık 16 milyon euroluk bir bütçe ayrıldı. Bu bütçeden çocuklara okul malzemeleri veya düşük gelirli aileler için tuvalet malzemeleri tedariki gibi hususlarda destek verilecek.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, gelecek aydan itibaren ESF fonuna hibe başvurusunda bulunabilecek. Fonun ilk etapta 2027'ye kadar olan dönem için tasarlandığı belirtilmekte.

Avrupa Sosyal Fonu (ESF)
Avrupa İstihdam Stratejisi'nin (AİS) temel finansman aracı olan Avrupa Sosyal Fonu (ESF) dört Yapısal Fon'dan biri . ESF’nin hedefleri arasında işsizlikle mücadele etme, aktif işgücü piyasası politikalarını oluşturma, yeni istihdam şekilleri yaratma, girişimciliği teşvik etme ve işgücü piyasası koşullarını iyileştirmeye yönelik faaliyetleri desteklemek ve yüksek oranda istihdamı, kadın-erkek arasında eşitliği, sürdürülebilir kalkınmayı ve üye ülkeler arasında ekonomik ve sosyal uyumu hedeflemek gelmekte.

Foto: Voedselbank haaglanden

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.