Hoekstra, Algemeen Dagblad gazetesine verdiği röportajda, Ukrayna'ya askeri yardımların hız kesmeden devam etmesi gerektiğini söyledi.

Ukrayna-Rusya savaşında daha çok azim gerektiğine işaret eden Hoekstra, “Dayanmalıyız. Şimdi desteklemeyi bırakamazsınız, o zaman her şey boşa gitmiş olacak. İkinci Dünya Savaşı'nın da çabuk biteceğini zannediyorlardı. Daha yolun yarısında bile değiliz." ifadesini kullandı.

Hoekstra, savaşın ne kadar devam edeceğine başkalarının yerine Ukrayna'nın kendisinin karar vereceğine vurgu yaparak, "Biz onları destekliyoruz. Aylarca muhtemelen yıllarca silah ve teçhizat göndermeye devam etmekten başka seçeneğiniz yok. Aksi takdirde müzakerelerden bahsetmenize bile gerek yok. Savaş alanında güçlü olanlar, eninde sonunda müzakere masasında başarılı olacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.