Hollanda’nın Zeeland eyaleti hariç diğer tüm eyaletler için yollardaki kayganlığın artması nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınlandı. Meteoroloji Enstitüsü KNMI, pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren kar ve sulu kar yağışının ülkenin güneyinden kuzeyine doğru hareket edeceğini bu nedenle yollardaki kayganlığın artabileceğini açıkladı. 

Kar yağışı özellikle kuzey ve kuzeydoğuda gece boyunca devam etti. Çoğu yerde sabah hava kuru ve bulutlu olacak. Weeronline'ın haberine göre, özellikle güneybatıda yağan kar kısmen çözülmeye başladı. Bu nedenle sadece kar değil, donmuş ıslak yollar da kayganlığa neden olabilir.

Birçok belediye gece saatlerinde yollarda tuzlama çalışması yaptı. Hollanda'daki karayollarının çoğunun yönetiminden sorumlu olan Rijkswaterstaat, Pazar akşamı saat 7'den bu yana yollara 6.6 milyondan fazla tuz serpti.

Dün akşam ve gece saatlerinde, kar ve kayganlık nedeniyle yaklaşık 15 kaza meydana geldi. Bakanlık sözcüsü bu kazaların genellikle “kaymalar, hafif hasarlar ya da bariyerlere çarpan araçlar” şeklinde görüldüğünü kaydetti.

Sıcaklıklar donma noktası seviyesinde

hollanda kar 02

Bugün Zeeland hariç, diğer tüm bölgelerde kar kalıntıları nedeniyle yerel olarak kayganlık artacak. Bu durum trafiği ve açık hava etkinliklerini etkileyebilir.

Sabahın ortasından itibaren yeni bir yağmur ve (ıslak) kar alanı güneyden kuzeye doğru hareket edecek. Bu da bazı bölgelerde kayganlığa neden olabilir. Bölgesel olarak, özellikle kuzeyde ve muhtemelen ülkenin orta kesimindeki yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olabilir. Pazartesi gece saatlerine doğru, kar yağışı da kuzey kesimlerinden ülkeyi terk edecek.

Öğleden sonra birçok yerde kayganlık ortadan kalkacak. Kuzeyde ise Salı sabahına kadar yollardaki kayganlık devam edecek. Sıcaklıklar kuzeydoğuda 0 derece ve güney bölgelerinde 3 derece civarında seyredecek. 

Salı günü öğleden sonra sıcaklıklar 4 ila 6 derece civarında olacak ve çoğu yerde yağmur yağacak. Sıcaklıklar Kuzey ve kuzeydoğuda 1 ila 3 derece arasında seyredecek. Bazı bölgelerde sulu kar görülme olasılığı bulunmakta.

Salı gününden sonra güneş ara sıra kendini gösterecek. Çarşamba sabahı çoğunlukla bulutlu olacak, ancak öğleden sonra özellikle ülkenin güney ve batısında güneş daha sık görünecek. Sıcaklıklar maksimum 4 ila 7 derece arasında seyredecek. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.