Başbakan Mark Rutte dün akşam katıldığı Jenik adlı talkshow programı esnasında Ukrayna'da yaşanan son gelişmeler üzerine ilk yorumunu yaptıktan sonra, gelişmeleri takip etmek için programı yarıda bırakarak stüdyodan ayrıldı.
Açıklamasında; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için "tam bir paranoyak" ifadesini kullanan Başbakan Rutte, “Demokratik olarak seçilmiş bir hükümet ve basın özgürlüğü ile makul şekilde işleyen bir ülke olmasına rağmen Kiev'deki hükümeti bir diktatörlük olarak tasvir ediyor. Halbuki Rusya'da basın özgürlüğü ve halk özgürlüğü yok.” dedi.
Rutte, Ukrayna'da bir işgal durumunda Putin ve destekçilerine ağır yaptırım paketi uygulanması gerektiğini de ifade etti.
Poetin stuurt militairen naar Donetsk en Loehansk voor vredesmissie. @minpres ‘De man is natuurlijk totaal paranoia’. #Jinek pic.twitter.com/PggWCISs6X
— Jinek (@Jinek_RTL) February 21, 2022
Dün akşam saatlerinde bir açıklama yapan Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk bölgelerini tanıdığını dile getirmiş, Rusya Silahlı Kuvvetlerine de bu bölgelerde barışının korunması talimatını vermişti.
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.
Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu
WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın