The Campus Advisor tarafından yapılan ve dünyanın dört bir yanından öğrencilerin katıldığı bir araştırmada en iyi 50 üniversite şehri seçildi. Buna göre Avustralya’nın Melbourne kenti birinci olurken, Almanya’nın Berlin kenti ikinci, Birleşik Krallığın Newcastle kenti ise üçüncü oldu. 

Öğrencilere sunulan imkanlara göre yapılan sıralamada, üniversitelerin eğitim kalitesi dikkate alınmadı. Sıralama daha çok şehirdeki kültürel ve eğlence ortamı, yaşam maliyeti, yerel toplu taşıma ve güvenlik gibi faktörler dikkate alındı.

Geçen yılki sıralamada 6. olan Berlin bu yıl 5 üzerinden 4,63 puan alarak ikinciliğe yükseldi. Öğrenciler  bu şehirdeki eğlence hayatı ve ucuz öğrenci biletinden övgüyle bahsediyor. 

Diğer bir Alman kenti olan Bavyera'nın başkenti Münih ise hayat pahalılığı nedeniyle ancak 36. sırada yer bulabildi. Münih’in puanı 5 üzerinden 3,99.

Hollanda şehirlerinden Kuzeyde bulunan Groningen listeye 23’üncü sıradan girdi. Groningen’in öğrenci dostu bir şehir olduğu belirtilirken Şehir küçük ama orada yaşayan her öğrenci için evi gibi hissettiriyor." yorumu yapıldı ve 5 üzerinden 4,22 puan verildi.

Başkent Amsterdam 28’sırada yer aldı. Amsterdam’ın özellikle uluslararası öğrenciler için mükemmel bir şehir olduğu ve Felemenkçe  bilmeden de sadece İngilizce ile ihtiyacın karşılanabileceği ve iş bulunabileceği vurgulandı. Amsterdam’ın puanı 5 üzerinden 4,14.

Genellikle öğrenci şehri olarak bilinen Utrecht ise 40’ncı sırada yer aldı. Utrecht için “çok yeşil, bakımlı güzel bir şehir” yorumu yapılırken, “öğrenciler için pahalı bir şehir” olduğuna vurgu yapıldı Ankete göre Utrecht 5 üzerinden 3,94 puan aldı.

Katılımcılardan 5 üzerinden 3,88 puan alan Belçika’nın Leuven kenti listede 45’nci sırada yer alıyor. Öğrencilerre göre Leuven “Çok güvenli ve sakin” bir kent. 

Listenin ilk 10 kenti şu şekilde sıralanıyor
1. Melbourne (Australia)
2. Berlin (Germany)
3. Newcastle (United Kingdom)
4. Brno (Czechia)
5. Seoul (South Korea)
6. Vienna (Austria)
7. Galway (Ireland)
8. Warsaw (Poland)
9. Montreal (Canada)
10. Singapore (Singapore)

Öğrencilerin tercih ettiği dünyanın 50 üniversite şehri tam listesi için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Pixabay - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.