Hollanda'da hükümet, büyük mağaza zincirleri Action ve Wibra'nın açılacağını ilan etmesinin ardından, yalnızca gıda maddeleri, eczane ürünleri ve hayvan yemi satın alınabilecek mağazaların  açık kalabileceğini duyurdu.

Adalet Bakanı Ferdinand Grapperhaus, ilgili bakanlar arasında yapılan toplantının ardından karara ilişkin yaptığı açıklamada isim vermeden Hema'yı eleştirerek,  "Yarım elbise, pantolon ve yarım sosis satarsanız, açamazsınız." şeklinde konuştu. 

Yasakların başladığı ilk gün olan dün mağazalarını açan Hema, yarından itibaren 19 Ocak'a kadar tekrar kapanacağını duyurdu.

Hükümet, cirosunun yüzde 30'undan fazlasını temel ihtiyaç ürünlerinden elde eden mağazaların açık kalmasını mümkün kılmak istemişti. Action ve Wibra gibi büyük perakende zincirleri ise bu durumu kullanarak, temizlik ürünleri, hijyen ürünleri ve gıda gibi vazgeçilmez sayılan ürünleri satın almak isteyen müşterilere kapılarını açacaklarını ilan etmişlerdi.

Temsilciler Meclisi'nde bir kısım milletvekilleri arasında da büyük rahatsızlıklara neden olan bu durumun ardından, Bakan Grapperhaus mağazaların açılmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini açıkladı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU