Gurbetçilerin gayrimenkullerini ele geçirerek satışını sağlamak için dublör kullanan çete Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu yakalandı.

DHA Haber ajansının verdiği bilgide, çete üyelerinin arasında tapu memurları, avukat, emlak ofisi sahipleri ve çalışanlarının da bulunduğu belirtildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, noter görevlilerinin kendisini Almanya'da yaşayan gurbetçiye benzetmek için saçını boyatıp, sakalını tıraş eden bir kişinin sahte vekâlet çıkarmaya çalıştığını fark ederek, şikayette bulunması üzerine çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında organize bir suç örgütünün, yurt dışında yaşayan gurbetçilerin gayrimenkul bilgilerini rüşvet karşılığında Tapu Müdürlüğü'nde çalışan memurlardan öğrendiği belirlendi. Çete üyelerinin daha sonra bu arsa ve arazileri o kişilere benzer dublör kullanarak sahte ölüm belgesi, kimlik, veraset ilamı, noter vekâleti, nüfus adres bildirimi çıkartarak ve sahte evraklarla banka hesabı ve cep telefonu hattı açarak satışa çıkardıkları belirlendi. 

Bu yolla 12 gurbetçiyi mağdur eden ve aralarında tapu memurları, avukat, emlak ofisi sahipleri ile çalışanlarının da bulunduğu 23 şüpheli tespit edildi.

Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama çıkartmasının ardından KOM ekipleri, sabahın ilk saatlerinde operasyon düzenledi. Özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonda 130 polis görev alırken, dron ile havadan destek verildi. Demir kapıları özel harekat timlerince koçbaşlarıyla kırılarak girilen evlerde arama yapan polisler, hakkında yakalama kararı bulunan çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş