Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB), yurt dışında yaşayan gençlerin, milli teknoloji hamlelerini yerinde görmeleri ve anavatanları ile ilişkilerinin gelişmesi için destek vermeye devam ediyor. 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST için başvurular başlıyor.

Bu yıl 27 Eylül - 1 Ekim 2023 tarihleri arasında, İzmir Çiğli Havalimanı’nda gerçekleştirilecek TEKNOFEST’e yurt dışında yaşayan gençlerin katılımını sağlamak için hazırlanan bu yılki destek programı açıklandı. 

Aralarında Hollanda, Belçika, Almanya’nın da bulunduğu birçok ülkedeki genç YTB’nin desteğiyle TEKNOFEST’e katılma imkanı buluyor.

Açıklanan bilgiye göre, bu yılki TEKNOFEST 2023’te Roket, Model Uydu, Ulaşımda Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Tasarım, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom, Tarım Teknolojileri ve Robotik Yarışmaları gibi gençlerin ilgiyle takip ettiği teknoloji yarışmaları düzenlenecek.

Katılmaya hak kazanan gurbetçi gençlerimize, konaklama ve Türkiye’deki transfer konularında  yardımcı olunacak ve belirli bir miktar maddi yardımda bulunulacak.

Nasıl başvurabilirim?
Başvurular 08 Eylül 2023 tarihine kadar https://basvuru.ytb.gov.tr/ adresi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı/Mavi Kart sahibi veya Mavi Kart sahibi olmaya hakkı bulunan, 18-35 yaş arasında gençlerin başvuru yapabileceği TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali YTB destek programı ile ilgili bilgi almak için [email protected] adresine e-posta yoluyla müracaatta bulunabilir veya ytb.gov.tr Teknofest sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Teknofest 2023 İzmir

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş