Nuray Murat, Nilgün Şahin, Yusuf Öztürk’ün önderliğinde kurulan Hollanda Gönüllüler Vakfı hafta sonu gerçekleştirilen “Teröre hayır”, Partini evde bırak bayrağını al gel” yürüyüşü ile ilgili olarak bir duyuru yayınladı.
Yalaşık 5 bin kişinin katıldığı ve Türkiye’de yaşanan Terör olaylarında hayatını kaybeden şehit polis ve askerlerin anıldığı “Teröre hayır”, yüryüşünün amacına ulaştığı ve terörün lanetlendiği, Türk-Kürt kardeşliğinin vurgulandığı başarılı ve olaysız geçen protesto eylemini bazı kişi veya örgütlerin sahiplenmek istemesi üzerine yapılan açıklama şöyle:

Ortalık duruldu ve dün çekilen fotoğraf ve videoları paylaşarak, hep beraber yaşamış ve yaşatmış olduğumuz güzellikleri paylaşıyoruz.
Bu keyifler bu birliktelik inşallah üzücü olaylar neticesinde değil her daim sürer ve sürdürmeliyiz. Daha önce yapmış olduğumuz etkinliklerde de belirttiğimiz tek bir bir şey vardı; ortak sorunlarımız söz konusu olduğunda siyasi kimliklerimizi çıkartıp vatanımızın asıl kimliği Ay ve Yıldızı giyerek, sesimizi olabildiğince yükseltmek. Bizler bunu yaptık ve yapıyoruz. Son bu yürüyüş organizesini hayata geçirme çalışmalarımızda karşımıza inanılmaz güçlükleri koyan ve sabır sınırlarımızı zorlayan insanlarla bire bir uğraşmak zorunda kaldık. Fitne ve fesatın maalesef önüne geçemiyoruz. Bizi bizim içimizden vurma eylemleri devam ediyor. Etkinlik içindeki tüm yorumları takip edip gereksizleri sildik. Kişisel mesajlara muhattap olup, küfürleri yedik! Bazı Hollandalıların, Ermenilerin, pkk'lıların tacizlerini ve caydırıcı üsluplarına göğüs gerdik!
Özellikle medya kuruluşlarının özellikle de Türk kökenli olduğunu düşündüğümüz Zaman Vandaag gazetesinin aynı güne denk geldiğini iddia ettiği pkk yürüyüşü de bizleri caydırmadı. Daha söylenecek ve yazılacak çok şey var. Ama bu yazıyı yazma sebebimiz çok başka! Bugünden itibaren kökleşmeye ve bir türlü kendi içimizde oluşturamadığımız ortak dile yavaş yavaş bu ekip sayesinde yaklaşacağız. 3 kişiyle başlayan bu oluşum bugün itibariyle 12 farklı ama zengin beyinle devam ediyor. Ve özellikle ekip içinde olmamasına rağmen sürekli bizlere güvenen, destekleyen ve de korkusuz bir şekilde bizleri savunan sizlerde yanımızda olduğunuz sürece, bizler bu ortak payede toplanma eylemlerimize devam edeceğiz. Bizleri yalnız bırakmayan kardeşlerimize, bazı Federasyon ve STK temsilcilerimize, duyarlı Türk ve Kürt kardeşlerimize, yürüyüşü süsleyen motor ve arabalı gruplara ve bayrağımızı ellerden ve gönüllerden düşürmeyen herkese teşekkürler. Allah bizi bütünlüğümüzü korusun ve bir daha Şehitlerimiz üzerinden toplanmamızı nasip etmesin!
Eksiğimiz olmuştur. Yorumlarda basķılar arasında, istem dışı kırdıklarımızda olmuştur. Bizden yana varsa hakkımız helali hoş olsun. Sizlerde helal edin...
Bundan sonra biz faaliyetlerimize Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı olarak devam edeceğiz... Bundan sonraki tüm aktivitelerimizi, yardım kampanyalarımızı, protesto yürüyüşlerimizi buradan takip edebilirsiniz! (https://www.facebook.com/Hollanda-T%C3%BCrk-G%C3%B6n%C3%BCll%C3%BCler-Vakf%C4%B1-752828048195495/timeline/ ) Ayrıca, bizleri bilgilendirme açısından konuları ve olayları bizlerle paylaşırsanız, gerekli görüldüğü durumlarda desteklerimizi yaparız. Herkes bize gönüllü üye ya da aktif üye olabilir.
Saygılarımızla,
Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı adına Nilgün Şahin

©SONHABER.EU