İsrail'in Tel Aviv kenti Ben Gurion Havalimanı'ndan İstanbul istikametinde kalkmak üzere hazırlanan AnadoluJet havayollarına ait bir uçak, yolcuların telefonlarına gelen feci uçak kazası görüntüleri nedeniyle iptal edildi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, 160 yolcusu bulunan AnadoluJet'e ait Boeing 737 tipi uçak kalkış pozisyonundayken, yolcuların aldıkları fotoğraflarla ilgili mürettebatı uyarması üzerine kaptana haber verildiği belirtildi. 

Uçuşun kaptanı terminale geri dönmeye karar verdi, yolcular ve mürettebat uçaktan indirildi ve tüm bagajlar arandı. 

Olayla ilgili şüpheli olduğu belirtilen 9 İsrailli genç sorguya alındı. 

Görüntüler THY ve başka bir uçağa ait
İbranice yayın yapan Ynet haber sitesi, görüntülerin kullanıcıların bir Apple cihazından diğerine kısa mesafeden dosya göndermelerini sağlayan Apple hizmeti AirDrop üzerinden paylaşıldığını bildirdi. 

Ynet, resimlerde 2009'da Hollanda'da düşen bir Türk Hava Yolları uçağının ve 2013'te ABD'de düşen başka bir uçağın görüntülerinin olduğunu aktardı.

Gerekli kontroller yapıldıktan sonra yolculara isterlerse, uçağa yeniden binebilecekleri veya İsrail'de kalabilecekleri söylendi. Uçak beş saat rötar yaptı.

THY açıklaması
THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
"10 Mayıs tarihli TK-7709 sayılı Tel Aviv - İstanbul Sabiha Gökçen (AnadoluJet) seferimizde, Boeing 737 tipi yolcu uçağımızın park pozisyonundan kalkışa doğru seyri esnasında bir grup yolcumuz kablosuz dosya paylaşım uygulaması üzerinden uçak içinde bu uygulamaya açık iletişim cihazı olan tüm yolcularımızla 'kırıma uğramış uçak fotoğrafları' paylaşmıştır. Ortaklığımızla ilgisi bulunmayan görsellerin paylaşımı sonrası sefer kaptanımız meydan otoritesi ile teması geçmiş ve uçak park pozisyonuna geri dönmüştür. TLV Havalimanı Güvenlik Otoriteleri rutin güvenlik prosedürlerini tamamlamış olup uçuşa engel bir durum tespit edilmemesi sonucu uçağımız 153 ve bir bebek yolcusuyla havalanmıştır."

Ben Gurion Havalimanı'nda iki hafta önce bir başka güvenlik endişesi yaşanmıştı. ABD'den bir aile, check-in sırasında eve hatıra olarak götürmek için yanlarına aldıklarını söyledikleri patlamamış bir top mermisini gösterdiğinde bir kaos yaşanmıştı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın