İlki geçen yıl üç dalda verilen 'HOTİAD Başarı ödülleri'nin ikincisi için geri sayım başladı. Ödül sayısını bu yıl 4’e çıkartan HOTİAD yönetimi düzenlediği basın toplantısında ödül töreni ve ödüller hakkında açıklamalarda bulundu.

HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, Başkan Yardımcısı Şerif Aktürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Veysel Hut, Faruk Halıcı ve Mehmet Terkivatan’ın hazır bulunduğu Rotterdam'da Meram Restauranda açıklamlarda bulunan Başkan Gürcüoğlu, “ 2013 yılında başlatılan ve 3 dalda verilen 'HOTİAD Başarı ödülleri bu yıl 4 kategoride verilecektir. 29 Kasım 2015 tarihinden Cappella a/d Ijssel'de İsala Tiyatro salonunda gerçekleştireceğimiz proğramda geöçen seneden farklı olacaktır” dedi.

HOTİAD Yılın Öğrencisi Ödülü, HOTİAD Yılın Kültür Sanat Ödülü, HOTİAD Yılın Başarılı Sporcu Ödülne ilave olarak bu yıl HOTİAD Genç Girişimci Ödülü’nü de eklediklerini belirten Gürcüoğlu,her ödül için müracaatların beklediklerinden de fazla olduğunu ve jüri üyelerinin en iyileri seçmek için oldukça zorlanacağını ifade etti.

Bu başvurular hakkında bir değerlendirme yapan Gürcüoğlu, “Bu müracaatların yoğunluğu ve adını bile bilmediğimiz dallarda başarılı insanlarımız Yıllarca ‘ Bizden bir şey olmaz’ şeklindeki düşüncemizin haklı olmadığını gösterdi. Yaşadığımız ülkede Hollanda bunun örnekleri ile doluymuş. Biz bu Ödüllerle insanlarımıza vertmek istediğimiz mesaj şudur: İzleyin, inanın ve harekete geçin” dedi.

HOTİAD ödüllerine aday olmak için belli bir kriterin olmadığını söyleyen Gürcüoğlu Jüri üyelerinin çalışması hakkında ise; " Jüri üyeleri kendi öz iradeleri ile her dalda ilk üç adayı belirleyip notere gönderecek. Noter tarafından tüm jüri üyelerinin gönderdikleri değerlendirilecek ve en iyiyi tespit edip bir zarfa koyacak. Kimlerin seçildiğini bizler de, Juiri üyeleri de ödül töreninden zarf açıldığında herkesle birlikte göreceğiz" dedi.
Bu konuda basın mensuplarına da çok iş düştüğünü belirten HOTİAD başkanı Hikmet Gürcüoğlu 29 Kasım akşamı düzenlenecek tören için Türkiye’den bir sanatçı ve sunucunun geleceğini ayırca Rotterdam Türk Sanat Müziği korosunun bir konser vereceğini belirttiği toplantıda bir de sürpriz sahne santçısının yer alacağını sözlerine ekledi.



©SONHABER.EU